Svends hjemmeside - om meg og familien min

in English
Austjordet.com

Innhold

Hovedside

Om meg og familien min

Om Austjordet

Diverse lenker til andre websider

Mine 5-lister

MGP-sanger


Frogn MDG

Gjestebok

Litt om meg selv og familien min

Min familie
Fra venstre til høyre: Siri, Line, Njård, Ragnhild og meg selv

 

Jeg heter Svend Olav Aagedal, er en 53-årgang født i Løvens tegn, og er bosatt i Drøbak (på Heer).
Kommer opprinnelig fra Byen (som er det jeg kaller Kristiansand), og er altså Sørlending og ekte Londskråge (født på Lund!).

Selvsagt er derfor IK Start mitt favorittlag, og jeg er medlem av Tigerberget.

Jeg er ansatt som Controller ved Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo (SKBO). Er formelt ansatt i Bymisjonspartner AS, et datterselskap av SKBO, hvor jeg begynte 10.mars 2014.
Dessverre ble jeg delvis sykemeldt i slutten av januar 2017, og etterhvert 100% sykelmeldt. I mai 2017 fikk jeg diagnosen ME (heldigvis den laveste graden), og har siden ikke vært i jobb (men er fremdeles ansatt).
Inntrykk så langt av Kirkens Bymisjon (per 30.07.2018):
Fantastisk organisasjon som jeg støtter 100% i det som gjøres (tidligere hadde jeg skrevet "i det de gjør", men jeg har jo vært (og er fremdeles formelt) faktisk en del av denne organisasjonen!).
Kjempefine medarbeidere!
Måten jeg er blitt mottatt på, kan jeg ikke få fullrost nok. Er veldig takknemlig for at jeg har fått mulighet til å jobbe i en slik organisasjon.

Hadde vel egentlig tenkt å forbli "pensjonist" eller få en deltidsjobb i nærmiljøet, men da jeg så annonsen for denne jobben...

Jeg gikk ned til 60% stilling fra og med november 2016. Trengte blant annet å hjelpe til litt mer hjemme, men det skulle altså vise seg å bli litt annerledes enn tenkt...

Jeg var ansatt i IBM inntil slutten av 2013, hvor jeg (riktignok med 2 avbrudd!) hadde vært ansatt siden 1978. Har arbeidet både med regulært regnskap (i bokholderiet) og med de interne regnskaps- og økonomisystemene som har vært benyttet.
De siste årene i IBM drev jeg mest med internt prosjektarbeid relatert til økonomisystemer, og var fra høsten 2008 av engasjert i et verdensomspennende internt SAP-prosjekt i den sentrale prosjektgruppen.
Spennende og lærerikt!!

Mine hovedinteresser (utenom data generelt og dataspill spesielt - Myst-type spill) er musikk og sang, bøker og politikk.
Foruten å lytte til musikk, spiller jeg (av og til, men altfor sjelden) diverse instrumenter (dog kun til hjemmebruk - og selvopplært) som for eksempel tenorsaxofon, klarinett, gitar, piano og mandolin.
Kunne sikkert blitt litt flinkere hvis jeg hadde øvd litt mer..
Dessuten har jeg sunget i Drøbaks beste gjeng: Drøbak Mannskor, men fikk problemer med stemmen, og er nå nærmest bare "støttemedlem".

Nå har jeg også, så vidt, begynt å aktivisere meg litt politisk igjen ("Igjen" fordi jeg en gang på 70-tallet i forrige århundre var litt aktiv). Har meldt meg inn i Frogn MDG (se note A) og truffet noen utmerkede og engasjerte mennesker og er nå kasserer i styret.

I kjernefamilen min er der 4 (foruten meg selv):

  • Ragnhild (Ra)
  • Line
  • Siri
    og
  • Njård

Jeg er gift med Ragnhild Sodeland (som også kommer fra Byen, hvis jeg skal være snill - hun er født på Hamar..)
Ra, som jeg kaller henne, er for tiden uføretrygdet, og har tatt kurs i maling på Nydalen Kunstskole. Ra har sin egen hjemmeside.
Der kan du blant annet se både bilder hun har tatt, og fotografier av bilder som hun har malt.

Høsten 2014, nærmere bestemt lørdag 25. oktober, hadde hun sin første separatutstilling i Oslofjorden Kunstsenter i Drøbak!
Den gikk over all forventning med salg av flere bilder og trykk. Med en vernissasje hvor selveste Paulin Voss holdt en minkonsert, måtte det jo bli bra.

Ragnhild er, selvsagt, også tilhenger av IK Start og medlem av Tigerberget (hvem som betaler disse kontingentene kan dere jo få lov til å lure på).

Line er min eldste datter, født i 1982 (fra første ekteskap - se nedenfor). Hun bor, sammen med sin mann og deres sønn Theo, i Drammen.
Line er, for tiden, student ved Universitetet i Sørøst-Norge.
Lars jobber i Ariel Foto.
Theo, som er vårt første barnebarn, ble født i april 2013.
...Line er også IK Start-tilhenger. Det var nok Line som fikk opp den store interessen for laget i familien vår i si tid.

Siri er min yngste datter, født i 1988. Hun har en Mastergrad fra universitetet i Trondheim (NTNU).
Fikk, i august 2014, jobb som førstekonsulent og (senere som rådgiver) i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartmentet.

Siri og Håvard, hennes ektemann, har kjøpt leilighet i Oslo som de (samt Toby, kaninen til Siri og Håvard) flyttet inn i i desember 2014.
Håvard fikk seg også jobb i Oslo i et IT-firma (Itera) etter endt studium ved NTNU i Trondheim, men er nå (august 2018) på vei over i ny jobb.
I slutten av juni 2017 fikk de en nydelig datter, Tuva.
...Siri er også IK Start tilhenger, om ikke så ihuga som for noen år siden.

Njård er sønnen min, født i 1991, og har også bodd en stund oppe i Trøndelagen. Har vært meget aktiv i Student-tv i Trondheim for noen år siden, men gratisarbeid er det ikke så lett å leve av, så han flyttet etterhvert hjem og tok seg en ettårig yrkesrettet utdannelse hos Treider. Nå jobber han hos Sykehuspartner og har kjøpt seg leilighet på Romsås der han flytter inn 1. november 2018.
..også IK Start tilhenger selv om Liverpool er det laget som ligger nærmest hjertet hans.

Apropos første ekteskap:
Jeg er fremdeles gift, utrolig nok, med min første kone, og jeg har ingen planer om å endre på det. Så Line har den samme mor (og forhåpentligvis samme far) som de 2 andre barna..

Noter:
A
Dette er den eneste noten som det er referert til på denne siden (i et notesystem med g-nøkkel er det noten mellom 2. og 3. linje nedenfra).
I dette tilfellet er noten skrevet for dere som ikke vet hva MDG står for: Miljøpartiet de Grønne.